Vinhuse

Håndplukkede vinoplevelser. Store vine fra de små vinbønder, som lægger hele deres liv og sjæl, og al deres kærlighed i det, at lave noget helt fantastisk vin. De små vinbønder som laver deres vine naturligt - og med så lidt indblanden i naturen som muligt. De små vinbønder som hver aften synger godnatsange for druerne, og som når flaskerne "flyver fra reden" giver hver enkelt en dybfølt og kærligt kram, og vinker farvel med det hvide lommetørklæde. Samme lommetørklæde som bruges til at tørre tåren i øjenkrogen bort.
Køb vin hos Hyggevin og få en oplevelse!!
Alle vinene importeres direkte af Hyggevin.
Conestabile della Staffa (Natur)

Conestabile della Staffa (Natur)

Umbrien

Danilo Marcucci bliver kaldt "the master of Italian natural wines". Han er en gammel rotte i faget, så alle børnesygdommene er lagt på hylden. Danilo er mentor/coach/vinmager for et par håndfulde af de bedste naturvinsbønder i Italien (inklusiv Furlani). Udover det, laver han sine egne vine på Conestabile della Staffa, samt et par andre sideprojekter (bla. Calcarius - se under Vinhuse). Danilo arbejder 100% naturligt - tilsætter 0 og en skid. Og som han skriver på etiketterne: "Vinmarker uden kemi, Vingård uden teknologi, Naturlige vine".

Se vine »

Le Coste (Natur)

Le Coste (Natur)

Lazio

Le Coste er pt et af de mest spændende vinhuse, på den italienske naturvinsscene. Biodynamisk politik - helt uden nogen former for tilsætning. Vine med megafed energi. Yeah.

Se vine »

Cristiano Guttarolo (Natur)

Cristiano Guttarolo (Natur)

Puglien

Sød Primitivo fra Puglien er ulækkert. Cristianos Primitivo er kongevin. Ingen manipuleren. Ingen tilsætning af nogen art. Ufiltrerede, uklarede og uhyggeligt delikate.

Se vine »

Cantina Furlani (Natur)

Cantina Furlani (Natur)

Trentino

Det vildeste pis!! Hvis man elsker levende vin og aldrig har smagt Furlanis ditto, så er det NU. Første gang jeg smagte, var jeg totalt blown away. Det var for vildt. Vildeste energi, smag/duft og konsistens. Vin man i den grad bliver GLAD af at drikke. Som Matteo selv siger: "Vi laver naturlige, enkle og raffinerede vine med en stærk personlighed".

Se vine »

Progetto Calcarius (Natur)

Progetto Calcarius (Natur)

Puglien

Calcarius er et nyt samarbejde mellem Danilo Marcucci og Valentina Passalacqua. "Hvordan laver man de vildeste naturvine i kalkholdig jord i det nordlige Puglien" - sådan kunne arbejdstitlen sagtens have lydt. Og som sagt, så gjort. Prego!

Se vine »

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo

Douro

Portvinens Bourgogne! Vincent Bouchard er fra det gode, solide Bourgognehus af samme navn. Der er nøgleordet ELEGANCE - sådan er det også på Quinta do Tedo. Quinta do Tedo er for øvrigt blevet certificeret ØKO (på markerne) i 2010.

Se vine »

Etnella (Natur)

Etnella (Natur)

Etna, Sicilien

Vaskeægte Naturvin fra nordsiden af Etna - et af de mest spændende vinområder overhovedet. Nerello Mascalese i sin reneste form HELT UDEN tilsætningsstoffer. Det er rock'n'roll.

Se vine »

Monte dei Roari (Natur)

Monte dei Roari (Natur)

Veneto

Lidt syd for Gardasøen bor Alessia. Der laver hun, ud fra biodynamiske principper, sunde, naturlige og levende vine, uden svovl og andre kemikalier. Sundhed på flaske - og endda til priser, hvor ALLE kan være med..!! Umanipulerede vine til under 100,-. WOW..!!

Se vine »

Aquila del Torre (Biodynamisk)

Aquila del Torre (Biodynamisk)

Friuli

Nej, Aquila del Torre betyder ikke tyreblod eller tyretis. Torre (tårn) er afledt af området Savorgnano del Torre, og Aquila (ørn) er fordi, når man ser markerne, ligner det en ørn der spreder sine vinger ud. Ellers arbejder de biodynamisk og helt naturligt, og laver nogle af de reneste og flotteste hvidvine, jeg lææænge har smagt.

Se vine »

La Piccola Cantina dei Rossi (Natur)

La Piccola Cantina dei Rossi (Natur)

Umbrien

3.000 flasker vin er den mindste vinproduktion, jeg nogensinde har hørt om. Til gengæld har de det længste navn. :-) Men flere flasker bliver det ikke til, her på denne yderst familiære vingård som ligger et par voksne spytklatter sydøst for Trasimenosøen i det centrale Umbrien.

Se vine »

Cantine Foraci (ØKO)

Cantine Foraci (ØKO)

Sicilien

Familien Foracis vingård ligger Mazara del Vallo i det sydvestlige hjørne af Sicilien. The Foracis synes, at det der med sprøjtegifte ikke var noget for dem, så i 1992 lagde de giften på hylden, og resten er historie.

Se vine »

C.S. Gualtieri

C.S. Gualtieri

Emilia-Romagna

Vingården med Hyggevins bedst sælgende vin - "Den Grønne" Lambrusco.

Se vine »

Podere il Saliceto (nærmest naturlig)

Podere il Saliceto (nærmest naturlig)

Emilia-Romagna

Giao Piero og svogeren, Marcello, startede deres lille bix (4 h.a.) i 2004. Derfør havde GP arbejdet på forskellige vingårde, bla hvor de arbejde naturligt. Så det faldt dem, nå ja, naturligt, at lave deres vin sådan, for de havde jo med egen næse og mund oplevet, hvad naturligheden gør af gode ting for en vin. Gian Piero er, udover at være vinbonde, en højt dekoreret thaibokser, så man skal lige tænke sig om en ekstra gang, hvis en vin skulle ha' prop. Men heldigvis for det, så er bla Bi Fri (pet-nat) lukket med "øl-kapsel", og så det er jo ikke et issue. Pyha..

Se vine »

Angelo Germano

Angelo Germano

Piemonte

Semi-oldschool Barolo, Barbera, etc fra Davide Germano i La Morra, Barolo. For år tilbage vandt Germanos Barolo, Vigna Rue titlen, som "Danmarks bedste Barolo" - og den er ikke blevet ringere. Tværtimod.

Se vine »

Il Cancelliere (Natur)

Il Cancelliere (Natur)

Campanien

Naturvin fra Napoli. Dyrket i Taurasi-land. Vinene er lavet helt uden filtrering og klaring - med den naturlige gær fra druerne - og uden tilsætning af svovl. Levende vin..!!

Se vine »

Marchetti

Marchetti

Marche

Mørkt fløjl fra Marche. Ekstremt bløde og rene vine fra Maurizio Marchetti.

Se vine »

La Crotta di Vegneron

La Crotta di Vegneron

Valle d'Aosta

Vini di Montagna - Vin fra bjergene (Alperne). Fra Aosta-dalen i det nordvestlige Italien. Lette, luftige og elegante vine - med smag.

Se vine »

Olek Bondonio (Natur)

Olek Bondonio (Natur)

Piemonte

Micro-producent som laver kun 15.000 flasker i alt om året - og det i pagt med naturen. Ingen gift, ingen tilsætning af gær (kun det naturlige fra druerne) og et minimalt pift af svovl. I den grad vine med karakter.

Se vine »

Fattoria la Rivolta (ØKO)

Fattoria la Rivolta (ØKO)

Campanien

Lille kvalitetsorienteret vingård nørdøst for Napoli. Markerne dyrkes ØKO - og vinene laves med respekt for traditionen og druernes karakteristika.

Se vine »

Cantina del Barone (Natur)

Cantina del Barone (Natur)

Campanien

Naturlig hvidvin fra Napoli. Uden filtrering og klaring. Uden tilsætning af svovl. Spontangæret med naturgæren fra druerne. Levende vin..!! 2,5 Ha. med vinmarker i unikt vulkansk terroir, hvilket giver vinene mulighed for at lagre 15-20 år.

Se vine »

Cantina dell'Angelo (Natur)

Cantina dell'Angelo (Natur)

Campanien

Naturlig hvidvin fra Napoli. Uden filtrering og klaring. Uden tilsætning af svovl. Spontangæret med naturgæren fra druerne. Levende vin..!! Samlet produktion på 20.000 fl. årligt.

Se vine »

Vincenzi

Vincenzi

Veneto

Vincenzi laver vine på den "anden side af vejen" - derfor hedder det ikke Amarone og koster ikke "Amarone-priser"!! Vincenzi's nøgleord er blødhed og sødme - en stil der rammer de fleste danskere lige midt i ahhhh-centret..!!

Se vine »

Tenuta di Tavignano

Tenuta di Tavignano

Marche

Tavignano er et godt solidt 'Rosso Piceno' og 'Verdicchio dei Castelli di Jesi' hus. Deres Verdicchioer modtager ofte 3 glas i Gambero Rosso og er blandt Italiens bedste hvide. Deres top-Rosso Conero er en kraftig s***n med 15,44% alkohol, og en mørk-/tæthed som bjergtager de fleste.

Se vine »

Domaine Éric Gelly (Sydfrankrig)

Domaine Éric Gelly (Sydfrankrig)

Cotes de Thongue

Sydfransk.. men vi skal jo ikke snakke med dem!! Til gengæld er der totalt meget vin til pengene. Vildt god rosé - som kun sydfranskerne kan lave.

Se vine »