Vinhuse

Håndplukkede vinoplevelser. Store vine fra de små vinbønder, som lægger hele deres liv og sjæl, og al deres kærlighed i det, at lave noget helt fantastisk vin. De små vinbønder som laver deres vine naturligt - og med så lidt indblanden i naturen som muligt. De små vinbønder som hver aften synger godnatsange for druerne, og som når flaskerne "flyver fra reden" giver hver enkelt en dybfølt og kærligt kram, og vinker farvel med det hvide lommetørklæde. Samme lommetørklæde som bruges til at tørre tåren i øjenkrogen bort.
Køb vin hos Hyggevin og få en oplevelse!!
Alle vinene importeres direkte af Hyggevin.
Conestabile della Staffa (Natur)

Conestabile della Staffa (Natur)

Umbrien

Danilo Marcucci bliver kaldt "the master of Italian natural wines". Han er en gammel rotte i faget, så alle børnesygdommene er lagt på hylden. Danilo er mentor/coach/vinmager for et par håndfulde af de bedste naturvinsbønder i Italien (inklusiv Furlani). Udover det, laver han sine egne vine på Conestabile della Staffa, samt et par andre sideprojekter (bla. Calcarius - se under Vinhuse). Danilo arbejder 100% naturligt - tilsætter 0 og en skid. Og som han skriver på etiketterne: "Vinmarker uden kemi, Vingård uden teknologi, Naturlige vine".

Se udvalg fra vinhuset
Le Coste (Natur)

Le Coste (Natur)

Lazio

Le Coste går som et af de bedste Naturvinshuse i Italien - også blandt de andre Naturvinsbønder. De fører en biodynamisk politik - helt uden nogen former for tilsætning. Vine med megafed energi - og funkiness. Yeah.

Se udvalg fra vinhuset
Cristiano Guttarolo (Natur)

Cristiano Guttarolo (Natur)

Puglien

Sød Primitivo fra Puglien er ulækkert. Cristianos Primitivo er kongevin. Ingen manipuleren. Ingen tilsætning af nogen art. Ufiltrerede, uklarede og uhyggeligt delikate. Og funky.

Se udvalg fra vinhuset
Cantina Furlani (Natur)

Cantina Furlani (Natur)

Trentino

Det vildeste pis!! Hvis man elsker levende vin og aldrig har smagt Furlanis ditto, så er det NU. Første gang jeg smagte, var jeg totalt blown away. Det var for vildt. Vildeste energi, smag/duft og konsistens. Vin man i den grad bliver GLAD af at drikke. Som Matteo selv siger: "Vi laver naturlige, enkle og raffinerede vine med en stærk personlighed".

Se udvalg fra vinhuset
Progetto Calcarius (Natur)

Progetto Calcarius (Natur)

Puglien

Calcarius er et nyt samarbejde (2017) mellem Danilo Marcucci og Valentina Passalacqua. "Hvordan laver man de mest elegante og luftige naturvine i den kalkholdige jord i det nordlige Puglien!?" - Man ansætter en flok alfer til at trampe druerne og synge for dem. SÅDAN får man luftig og elegant vin.

Se udvalg fra vinhuset
Vini di Giovanni (Natur)

Vini di Giovanni (Natur)

Umbrien

"Fårehyrden der laver vin" aka Giovanni Battista Mesina har lavet vin i mange år. For et par år siden smagte han en vin, som gjorde noget særligt ved ham. Det var en vin, der var blevet formet af Troldmanden, Danilo Marcuccis hænder. Giovanni ringede til Danilo, og resten er historie. Helt rene, naturlige vine - med et tvist af funky får. Mæææh.

Se udvalg fra vinhuset
il Signor Kurtz (Natur)

il Signor Kurtz (Natur)

Umbrien

"il Signor Kurtz" aka "den italienske vinhipster" aka Marco Durante. Kært barn...... "il Signor Kurtz" er hjertet i romanen "Mørkets Hjerte" af Joseph Conrad. "Mr. Kurtz" er en lyd, en farve, en stemme. Det er Marcos vinøse stemme - BUM..!! Marco er Danilo Marcuccis højre hånd. Han er ansat på Conestabile Della Staffa, hvor han hjælper med TUTTO. Udover det har han 1 ha. lille vinmark og intet vineri, så vinene laver han på Conestabile Della Staffa.

Se udvalg fra vinhuset
Valfaccenda (Natur)

Valfaccenda (Natur)

Piemonte

Luca Faccenda er født og opvokset i Valfaccenda som er en lille dal mellem Canale og Cisterna (30 km nord for Baroloområdet). Her laver han "Barolo" som på de kanter kaldes Roero. De er knap så rå som unge, så det er bare af med hatten og drik! Og apropos drikbare vine. Så bryder Luca sig ikke om kemikalier, så det bruger han ikke. BUM. Når Luca ikke laver vin, bruger han sin sparsomme fritid på, nå ja, at arrangere vinsmagninger. FTW.

Se udvalg fra vinhuset
Sequerciani

Sequerciani

Toscana

Intet tilsat og intet trukket fra. Sådan er devisen for Naturvin. Og sådan laves vinene hos Sequerciani. Nogle naturvinsbønder vil skide højt og flot på certificeringer. Det vil Sequerciani åbenbart ikke. De kører den ind med Øko certificering ved 'Bioagricert' og Biodynamisk certificering ved 'Demeter'. Man skulle næsten tro, at der stikker noget under, når der sådan skal pyntes med certificeringer, men det gør der ikke. Vi snakker super rene og drikbare vine - uden funky toner, men bare "hey, drik mig!".

Se udvalg fra vinhuset
Etnella (Natur)

Etnella (Natur)

Etna, Sicilien

Vaskeægte Naturvin fra nordsiden af Etna - et af de mest spændende vinområder overhovedet. Nerello Mascalese i sin reneste form HELT UDEN tilsætningsstoffer. Det er rock'n'roll.

Se udvalg fra vinhuset
Monte dei Roari (Natur)

Monte dei Roari (Natur)

Veneto

Lidt syd for Gardasøen bor Alessia. Der laver hun, ud fra biodynamiske principper, sunde, naturlige og levende vine, uden svovl og andre kemikalier. Sundhed på flaske - og endda til priser, hvor ALLE kan være med..!! Umanipulerede vine til under 100,-. WOW..!!

Se udvalg fra vinhuset
Poderi Cellario (Natur)

Poderi Cellario (Natur)

Piemonte

Lige syd for Barolo ligger Dogliani. Her bor Fausto Cellario med sin familie. De laver vin - naturlig vin. De hælder de naturlige vine i literflasker, for drikbarheden er så høj, at almindelige 0,75 l. flasker simpelthen er for små. Glou glou = lyden af en flaske Cellario, der bliver sat for munden.

Se udvalg fra vinhuset
Quinta do Tedo

Quinta do Tedo

Douro

Portvinens Bourgogne! Vincent Bouchard er fra det gode, solide Bourgognehus af samme navn. Der er nøgleordet ELEGANCE - sådan er det også på Quinta do Tedo. Portvinene gæres på den naturlige gær og der tilsættes et minimum af svovl (50-70 mg/l. - imod de tilladte 400 mg/l.) - ellers intet andet tilsat. BUM. Quinta do Tedo er for øvrigt blevet certificeret ØKO (på markerne) i 2010.

Se udvalg fra vinhuset
Le More Bianche (Natur)

Le More Bianche (Natur)

Piemonte

Alessandro Bovio arbejde i 15 år som vinkonsulent for alle mulige vinhuse. I 2015 besluttede han sig for at åbne sit eget, og kun lave vin, han selv vil drikke. Et godt udgangspunkt. Og hvis der er lidt tilovers, kan man jo altid sælge det. Når man får børn, udvides ens bevidsthed omkring hvad man propper i munden på sig selv og ungerne - således også for Alessandro. Så Alessandro laver naturlige vin uden tilsætning af kemikalier eller andet skidt - dog vipper han lige en knivspids svovl i ved flaskning.

Se udvalg fra vinhuset
Olek Bondonio (Natur)

Olek Bondonio (Natur)

Piemonte

Micro-producent som laver kun 15.000 flasker i alt om året - og det i pagt med naturen. Ingen gift, ingen tilsætning af gær (kun det naturlige fra druerne) og et minimalt pift af svovl ved flaskning. I den grad vine med karakter.

Se udvalg fra vinhuset
La Piccola Cantina dei Rossi (Natur)

La Piccola Cantina dei Rossi (Natur)

Umbrien

3.000 flasker vin er den mindste vinproduktion, jeg nogensinde har hørt om. Til gengæld har de det længste navn. :-) Men flere flasker bliver det ikke til, her på denne yderst familiære vingård som ligger et par voksne spytklatter sydøst for Trasimenosøen i det centrale Umbrien.

Se udvalg fra vinhuset
Aquila del Torre (Biodynamisk)

Aquila del Torre (Biodynamisk)

Friuli

Nej, Aquila del Torre betyder ikke tyreblod eller tyretis. Torre (tårn) er afledt af området Savorgnano del Torre, og Aquila (ørn) er fordi, når man ser markerne, ligner det en ørn der spreder sine vinger ud. Ellers arbejder de biodynamisk og helt naturligt, og laver nogle af de reneste og flotteste hvidvine, jeg lææænge har smagt.

Se udvalg fra vinhuset
Cantine Foraci (ØKO)

Cantine Foraci (ØKO)

Sicilien

Familien Foracis vingård ligger Mazara del Vallo i det sydvestlige hjørne af Sicilien. The Foracis synes, at det der med sprøjtegifte ikke var noget for dem, så i 1992 lagde de giften på hylden, og resten er historie.

Se udvalg fra vinhuset
C.S. Gualtieri

C.S. Gualtieri

Emilia-Romagna

Vingården med Hyggevins bedst sælgende vin - "Den Grønne" Lambrusco.

Se udvalg fra vinhuset
Podere il Saliceto (nærmest naturlig)

Podere il Saliceto (nærmest naturlig)

Emilia-Romagna

Giao Piero og svogeren, Marcello, startede deres lille bix (4 h.a.) i 2004. Derfør havde GP arbejdet på forskellige vingårde, bla hvor de arbejde naturligt. Så det faldt dem, nå ja, naturligt, at lave deres vin sådan, for de havde jo med egen næse og mund oplevet, hvad naturligheden gør af gode ting for en vin. Gian Piero er, udover at være vinbonde, en højt dekoreret thaibokser, så man skal lige tænke sig om en ekstra gang, hvis en vin skulle ha' prop. Men heldigvis for det, så er bla Bi Fri (pet-nat) lukket med "øl-kapsel", og så det er jo ikke et issue. Pyha..

Se udvalg fra vinhuset
Angelo Germano

Angelo Germano

Piemonte

Semi-oldschool Barolo, Barbera, etc fra Davide Germano i La Morra, Barolo. For år tilbage vandt Germanos Barolo, Vigna Rue titlen, som "Danmarks bedste Barolo" - og den er ikke blevet ringere. Tværtimod.

Se udvalg fra vinhuset
Il Cancelliere (Natur)

Il Cancelliere (Natur)

Campanien

Naturvin fra Napoli. Dyrket i Taurasi-land i vulkansk terroir. Vinene er lavet helt uden filtrering og klaring - med den naturlige gær fra druerne - og uden tilsætning af svovl. Levende vin..!!

Se udvalg fra vinhuset
Marchetti

Marchetti

Marche

Mørkt fløjl fra Marche. Ekstremt bløde og rene vine fra Maurizio Marchetti.

Se udvalg fra vinhuset
La Crotta di Vegneron

La Crotta di Vegneron

Valle d'Aosta

Vini di Montagna - Vin fra bjergene (Alperne). Fra Aosta-dalen i det nordvestlige Italien. Lette, luftige og elegante vine - med smag.

Se udvalg fra vinhuset
Fattoria la Rivolta (ØKO)

Fattoria la Rivolta (ØKO)

Campanien

Lille kvalitetsorienteret vingård nørdøst for Napoli. Markerne dyrkes ØKO - og vinene laves med respekt for traditionen og druernes karakteristika.

Se udvalg fra vinhuset
Cantina del Barone (Natur)

Cantina del Barone (Natur)

Campanien

Naturlig hvidvin fra Napoli. Fra vulkansk terroir. Uden filtrering og klaring. Uden tilsætning af svovl. Spontangæret med naturgæren fra druerne. Levende vin..!! 2,5 Ha. med vinmarker i unikt vulkansk terroir, hvilket giver vinene mulighed for at lagre 15-20 år.

Se udvalg fra vinhuset
Cantina dell'Angelo (Natur)

Cantina dell'Angelo (Natur)

Campanien

Naturlig hvidvin fra Napoli. Fra vulkansk terroir. Uden filtrering og klaring. Uden tilsætning af svovl. Spontangæret med naturgæren fra druerne. Levende vin..!! Samlet produktion på 20.000 fl. årligt.

Se udvalg fra vinhuset
Tenuta di Tavignano

Tenuta di Tavignano

Marche

Tavignano er et godt solidt 'Rosso Piceno' og 'Verdicchio dei Castelli di Jesi' hus. Deres Verdicchioer modtager ofte 3 glas i Gambero Rosso og er blandt Italiens bedste hvide. Deres top-Rosso Conero er en kraftig s***n med 15,44% alkohol, og en mørk-/tæthed som bjergtager de fleste.

Se udvalg fra vinhuset
Domaine Éric Gelly (Sydfrankrig)

Domaine Éric Gelly (Sydfrankrig)

Cotes de Thongue

Sydfransk.. men vi skal jo ikke snakke med dem!! Til gengæld er der totalt meget vin til pengene. Vildt god rosé - som kun sydfranskerne kan lave.

Se udvalg fra vinhuset