il Vinco - Montefiascone, Lago Bolsena, Lazio (Natur)

il Vinco er Le Costes genboer - lige på den anden side af søen - og hvilken sø.
Lago Bolsena, et udslugt vulkankrater, er et af de mest blærede hipster-vinområder in Italia. Der er så siiiindsygt smukt, og man kan drikke vandet fra søen, altså hvis man ikke bare nøjes med hipstervinene.
il Vinco er de 3 amici: Daniele, Marco og Nicola. De startede i 2014 i Andrea Occhipintis kælder, og med ham som læremester. Ikke en decideret skidt måde at starte på.
Deres mission var/er, at genopfinde den indfødte drue Canaiolo, og vise, at den ikke bare skal være fylddrue i sjasket kemikalieChianti.
Den har De dælme fået skovlen under - so to speak. Og samtidig kører den den ind med en ren Sangiovese. Ftw.

il Vinco (Natur)

Canajó

2018 Uden tilsat svovl Canaiolo 12%

100% Canaiolo - for Canaiolo er sådan en respektdrue, når man laver vin ved Lago Bolsena vulkanen. Macereret 8 dage, og en tur på cement. Er du til frugtbomber, så skal du vælge en helt anden vin. Men er du sådan en mineralsk snigertype der higer efter mega glou glou vin, så tror jeg nok lige, at denne her er totalt GO..!!

165,- pr. flaske

Canajó

Le Capannacce

2018 Uden tilsat svovl Grechetto Rosso AKA Sangiovese 12.5%

Lidt over 2 hektar ved vulkansøen, med et hjerte for Canaiolo, så mangler vi jo kun 1 ting (eller vin). Nemlig en motherfårker Sangiovese, eller Grechetto Rosso som den hedder på de kanter. 10 dages maceration, 6 mdr på cement og stål, 3 mdr på flaske. Totalt glou glou med lidt sangiovese-tannin. Yessir.

185,- pr. flaske

Le Capannacce