il Signor Kurtz - Vallupina, Umbrien (Natur)

Marco Durante rendte ind i naturlig vin for 20 år siden, og har været hooked lige siden. Han har arbejdet som vinsmager, skribent, vinmager, etc..
For 4 år siden bankede han på hos Danilo Marcucci (han bor i nærheden), og har hægt der lige siden - med løn.
For et par år siden opdage Marco, at han havde 1 vinmark i baghaven. Det blev til "il Signor Kurtz" og første årgang er 2018.
Marco er af den nye generation af naturlige vinmagere. Ydmyg, hjertelig, og seriøs som bare pokker. Det bliver vildt at følge ham.
Marco springer IKKE over, hvor gærdet er lavest. Han lader naturen tale gennem vinene - og den energi man får af at drikke dem.

il Signor Kurtz (Natur)

Milton

2018 Uden tilsat svovl Sangiovese 12.5%

Milton er helten fra den Italienske forfatter Beppe Fenoglios bestseller "Una questione privata". Den kender vi jo allesammen!? ;-) Milton er fast besluttet på at ville befri sit hjemland, men samtidig er han besat af tanken om, at hans udkårne bedrager ham. Og som Marco påpeger: Der skal vi alle lige kigge indad engang i mellem, og ikke begrave os i "vigtige" projekter og opgaver, men huske at have hjertet og følelserne med..!! Nap en Milton og tænk over livet. Skål. Forøvrigt er den lavet på Sangiovese. Direct press. Gæret i åbne kar uden skaller, og derefter 5 mdr på glasfibertanke og så på flaske.

179,- pr. flaske

Milton

l'essenziale

2018 Uden tilsat svovl Rød og hvid - blandet efter maceration 10%

Blå og grønne druer (lokale) macereret seperat i 3 dage hver - derefter blandet til denne energibombe. Marco kalder den for "sin hvidvin", selvom den er rød. Men den er top fresh og fyldt med energi. Marcos hyldest til de bekymringsfrie vine for nogle generationer siden - før kemihelvedet. En vin til dem som ikke er bange for vin. En vin langt fra "nemhedsvinene".

169,- pr. flaske

l'essenziale

Settantasette

2018 Uden tilsat svovl Sangiovese 13%

Settantasette ('77) er Marcos årgang. Altså det år han blev født. Det var et smukt og forfærdeligt år for Italien. Glædeligt og bekymringsfrit, og samtidig mørkt og voldeligt. Et år med store kontraster: store idéer, drømme og passion. Marcos rødvin. Udover det, er Settantasette lavet på Sangiovese med 4 dages maceration. Den er spændt, tør, skarp, rastløs og benet - på den helt fede måde.

199,- pr. flaske

Settantasette

IL Capitano

2018 Uden tilsat svovl Sangiovese, Merlot 14%

IL Capitano er kaptajnen. Kaptajnen er Marcos kones bedstefar, som alle kaldte kaptajnen - også efter 2. verdenskrig. En vin med en antik duft, som sprudler af energi, varme, hårdhed og syre. Et typisk Umbrisk blend som forener talent, lethed og elektricitet med blødhed og varme fra de 2 forskellige druer. En vin som hylder fortidens vinbønder - inspireret af frihed, mod og kærlighed for fremtiden. Sangiovese og Merlot macereret 20 dage og derefter en tur på 85 år gamle kastanjefade. For fremtiden..!!

240,- pr. flaske

IL Capitano