Vini di Giovanni - Pianello, Umbrien (Natur)

Giovanni bor i Pianello - nordvest for Assisi /nordøst for Perugia.
Her hygger han med sin kone og deres 1000+ får. Mæææh.
De 5 ha. vinmarker på de voldsomt smukke bakker lige udenfor Giovannis vinduer indeholder bla. Sangiovese, Ciliegiolo, Trebbiano og Vermentino.
Giovanni er født og opvokset (de første par år) på Sardinien. Da valgte forældrene at pakke vinstokkene og flytte til det mørke Umbrien. Derfor står der den dag i dag Vermentino-stokke i Giovannis baghave - og konverteres en gang om året til "Vermentuzzo".
Mæææh.

Vini di Giovanni (Natur)

Vermentuzzo

IGT, 2018 Uden tilsat svovl Vermentino 11.5%

Fårehyrden flyttede, i sin spæde barndom, fra Sardinien og til Umbrien, sammen med sine forældre og en røvfuld Vermentino vinstokke. Vinstokkene plantede de på bakkerne i Pianello, og NU, med Danilos hjælp, "får" vi den cooleste Vermentuzzo med mineraler i ascendanten. BUM. og ahhhhhh...

187,- pr. flaske

Vermentuzzo

il Rozzo

IGT, 2018 Uden tilsat svovl Sangiovese 12.5%

Fårehyrden og Troldmanden har tryllet igen igen. Denne gang med Sangiovese. De har tryllet den dyb og intens samtidig med, den har en lethed og elegance. Her kan man bare blive ved og ved. Sådan der.

177,- pr. flaske

il Rozzo

Trebbiozzo

IGT, 2018 Uden tilsat svovl Trebbiano 10.5%

"Fårehyrden der laver vin" har sammen med "Troldmanden" Danilo M. trykket på nogle trebbianodruer, ventet lidt, hældt på flaske og efter lidt tid tilsat lidt frosset most. Og wupti, sådan "får" vi den vildeste PetNat - og ordspil. ;-) Sindsygt saftigt, stramt og mega charmerende, og med en lille fåreprut i ascendenten. Drik, drik, drik.

168,- pr. flaske

Trebbiozzo

Ciliegiozzo

IGT, 2018 Uden tilsat svovl Ciliegiolo 11.5%

Fårehyrden og Troldmanden tryller igen. Denne gang med en PetNat på Ciliegiolo. Saftig og landlig med et lille fåret kirsebærkys - på den helfede Danilo Marcucci agtige måde. Husk for alt i verden at vende bundfaldet godt rundt i vinen, for mudret vin smager bedre og ser bedre ud.

177,- pr. flaske

Ciliegiozzo