Vine fra bjergene (Mont Blanc og Matterhorn)

Lille Kooperativ beliggende i Chambave i Aosta-dalen. Med vinmarker helt op i 1180 meters højde, er det ikke de vamle solbaskere, du finder her, men der imod elegante, luftige og nærmest vægtløse vine. Man fornemmer nærmest den friske rene alpeluft, når man stikker næsen i glasset.
Kodeordet er terroir.

La Crotta di Vegneron

Chambave Muscat Attende

DOC, 2009 Muscat 13.5%

Fadlagret. Og samtidig har vinen ligget med bundfaldet i 40 mdr., hvilket giver en meget kompleks og spændende hvidvin. Den har en enorm intensitet - og meget interessant duft fra Salvie, timian over citrus og grapefrugt til akacie/ hyld.

100,- pr. flaske
Førpris: 175,-

Chambave Muscat, Attende

Gamay

DOC, 2015 Gamay 13.5%

Let og elegant. Men samtidig koncentreret og intens.

99,- pr. flaske

Gamay

Pinot Noir

DOC, 2014 Pinot Noir 13%

Let og elegant - og nærmest vægtløs i munden. Anmeldelse fra Vinhulen: "Rubinrød og ganske lys. Helt frisk og frugtstærk næse med de klassiske hindbær, vitaminpille, moden sødme og krydderi i den helt fine og duftnuancerende genre. Florale noter kommer midtvejs i duften. Yderst indbydende næse. Smagen er helt frisk og frugtet med hindbær og spændstig frugtsyre og let krydderi. Det er en klassisk kold smagspalette og typisk norditaliensk stil. Nogle vil kalde stilen spinkel, men vi kalder det bare klassisk Pinot Noir fra området. Solid kvalitet og uden kanter i smagen. Mundrensende og friskt attack på tungen...".

119,- pr. flaske

Pinot Noir

Cambave Supérieur Quatre Vignobles

DOC, 2013 Petit Rouge 70%, Pinot Noir, Gamay o.a. 30% 13.5%

Yderst spændende og elegant. Men stadig med god bund.

149,- pr. flaske

Cambave Supérieur, Quatre Vignobles

Fumin Esprit Follet

DOC, 2013 Fumin 13.5%

Anmeldelse fra Vinhulen: "Violet og helt tæt. Næsen har friske bær af den mørke skuffe af hindbær, solbær og brombær og tydelig krat og nyspidset blyant og det helt friske præg af kolde nuancer fra Norditalien. Florale toner assisterer mod spids. Smagen er frisk og blød og helt rund med kæk frugtsyre og smag af mørke bær i kold stil med hindbær og brombær. Stilen er fed i munden og spinkel i kroppen på vinen, hvilket er helt fantastisk og anderledes, end man er vant til fra vine længere sydpå. Fantastisk balance og krop i denne vin...".

199,- pr. flaske

Fumin, Esprit Follet

Refrain Vino Spumante. Dry.

Müller Thurgau 75%, Petit Rouge, Prié-Blanc 25%, 12.5%

Anmeldelse fra Vinhulen: "Lys ferskenfarvet/laksefarvet. Næsen er mega sødmefuld med fersken, melon, vingummi, florale toner og helt usædvanlig dejlig. Man får lyst til at angribe med det samme. Smagen er mousserende, knapt så sød som duften og ren i tonen af fersken, vingummi og præcis syre. Dejlig fri for kanter og kantede toner ? bare rund og blød i munden med solid fylde. Melon kommer midtvejs sammen med florale noter. Dejlig frisk og intens i munden med en lang finale. Det er godt det her!..".

125,- pr. flaske
Førpris: 149,-

Refrain, Vino Spumante. Dry.

4478 Metodo Classico. Brut.

Pinot Noir 12%

Anmeldelse fra Vinhulen.dk: "Ferskenfarvet/laksefarvet. Næsen er sødmefuld og intens med melon, fersken, ananas, toast, bolsje og fantastisk styrke og velbehag. Smagen er mousserende, rund og blød med intens smag af eksotisk frugt, fersken, ananas og dejlig fast frugtsyre. Ekstremt intens og flot tyngdefuld og det bliver kun bedre, mens paletten skrider fremad til tonerne af toast og let træ. Finalen varer evigt og der er ikke sparet på noget som helst i kraft og finesse. Sublim balance og struktur. Fuldstændig fri for syrlighed og andre ubehagelige kanter. Vi foretrækker denne frem for en lang række kolleger fra Champagne. Det bliver ikke meget bedre...".

175,- pr. flaske
Førpris: 249,-

4478, Metodo Classico. Brut.