Vine fra bjergene (Mont Blanc og Matterhorn)

Lille Kooperativ beliggende i Chambave i Aosta-dalen. Med vinmarker helt op i 1180 meters højde, er det ikke de vamle solbaskere, du finder her, men der imod elegante, luftige og nærmest vægtløse vine. Man fornemmer nærmest den friske rene alpeluft, når man stikker næsen i glasset.
Kodeordet er terroir.

La Crotta di Vegneron

Chambave Muscat Attende

DOC, 2009 Restsalg Muscat 13.5%

Fadlagret. Og samtidig har vinen ligget med bundfaldet i 40 mdr., hvilket giver en meget kompleks og spændende hvidvin. Den har en enorm intensitet - og meget interessant duft fra Salvie, timian over citrus og grapefrugt til akacie/ hyld.

100,- pr. flaske
Førpris: 175,-

Chambave Muscat, Attende

Pinot Noir

DOC, 2014 Pinot Noir 13%

Let og elegant - og nærmest vægtløs i munden. Anmeldelse fra Vinhulen: "Rubinrød og ganske lys. Helt frisk og frugtstærk næse med de klassiske hindbær, vitaminpille, moden sødme og krydderi i den helt fine og duftnuancerende genre. Florale noter kommer midtvejs i duften. Yderst indbydende næse. Smagen er helt frisk og frugtet med hindbær og spændstig frugtsyre og let krydderi. Det er en klassisk kold smagspalette og typisk norditaliensk stil. Nogle vil kalde stilen spinkel, men vi kalder det bare klassisk Pinot Noir fra området. Solid kvalitet og uden kanter i smagen. Mundrensende og friskt attack på tungen...".

119,- pr. flaske

Pinot Noir

Fumin Esprit Follet

DOC, 2013 Restsalg Fumin 13.5%

Anmeldelse fra Vinhulen: "Violet og helt tæt. Næsen har friske bær af den mørke skuffe af hindbær, solbær og brombær og tydelig krat og nyspidset blyant og det helt friske præg af kolde nuancer fra Norditalien. Florale toner assisterer mod spids. Smagen er frisk og blød og helt rund med kæk frugtsyre og smag af mørke bær i kold stil med hindbær og brombær. Stilen er fed i munden og spinkel i kroppen på vinen, hvilket er helt fantastisk og anderledes, end man er vant til fra vine længere sydpå. Fantastisk balance og krop i denne vin...".

150,- pr. flaske
Førpris: 199,-

Fumin, Esprit Follet

4478 Metodo Classico. Brut.

Restsalg Pinot Noir 12%

Anmeldelse fra Vinhulen.dk: "Ferskenfarvet/laksefarvet. Næsen er sødmefuld og intens med melon, fersken, ananas, toast, bolsje og fantastisk styrke og velbehag. Smagen er mousserende, rund og blød med intens smag af eksotisk frugt, fersken, ananas og dejlig fast frugtsyre. Ekstremt intens og flot tyngdefuld og det bliver kun bedre, mens paletten skrider fremad til tonerne af toast og let træ. Finalen varer evigt og der er ikke sparet på noget som helst i kraft og finesse. Sublim balance og struktur. Fuldstændig fri for syrlighed og andre ubehagelige kanter. Vi foretrækker denne frem for en lang række kolleger fra Champagne. Det bliver ikke meget bedre...".

175,- pr. flaske
Førpris: 249,-

4478, Metodo Classico. Brut.