Etnella - Etna, Sicilien (Natur)

Davide Bentivegna er en relativ ny vinmager (startede i 2008 - første årgang er 2010) - men en vinmager, der ved hvad han vil - og det gør han.
Davide laver naturvin på nordsiden af Etna - et af de absolut mest spændende vinområder i Italien, og derfor i hele verden.
Davide har små vinmarker op i 1000 meters højde på Etna, adskilt af størknede lavastrømme.
Davide laver vin i pagt med naturen, uden filtrering, uden klaring - og HELT UDEN tilsætningsstoffer.
Druerne spontangæres med deres naturlige gær, hvilket giver en enestående mulighed for at smage de enkelte vinmarkers terroir.
Druerne er primært Nerello Mascalese med en anelse Nerello Capuccio.
Nerello mascalese giver, når tingene går op i en højere enhed - som her, vine der sender tankerne i retning af Nebbiolo fra Piemonte og Pinot Noir fra Bourgogne.

Etnella (Natur)

Attia Vino Bianco

10%

100% Chasselas. Kort macerationstid (1 dag) og lagret på ståltanke. Spontangæret. Fra 70 år gamle buskvinstokke i 750 meters højde.

189,- pr. flaske

Attia, Vino Bianco

Kaos 5.0 Vino Bianco (Orange)

IGT, 2016 12%

Lavet på Carricante, Catarratto, Minnella, Inzolia, Grecanino og Malvasia. 30-70 år gamle buskvine fra Passopiasiaro, Etna nord, Contrada Marchesa og Montelaguardia i 750 meters højde. Spontangæret. 5 dages maceration på skallerne. 6 mdr på stål. Ekstrem spændende orangevin.

299,- pr. flaske

Kaos 5.0 , Vino Bianco (Orange)

Orientale Sicula Vino Rosato

IGT, 2016 11%

Brun i farven og volatil i næsen - sådan skal en ægte naturlig Rosé på Nerello Mascalese (og lidt Carricante) være. Smager og dufter nærmest af old school Barolo.Ftw. Macereret 1 dag. Spontangæret. Ufiltreret. Hvis man er sådan en ?tag-sweateren-over-skuldrene-og-nap-et-glas-rosé-i-haven-eller-på-båden-eller-på-terrassen?-kind-of-guy, så er det her nok ikke lige da-shit.

199,- pr. flaske

Orientale Sicula, Vino Rosato

Tracotanza Vino Rosso

IGT, 2015 14%

Nerello Mascalese (85), Nerello Cappuccio (10), andre (5). 30 og 80 år gamle buskvinstokke fra Crasá og Montedolce (Solicchiata) - 1000 meters højde. 30 dages macerationstid. Lagret på ståltank.

210,- pr. flaske

Tracotanza, Vino Rosso

Villa Petrosa - Ancestrale Vino Rosso

IGT, 2016 13%

100% Nerello Mascalese fra 70-120 år gamle buskvine, med kort maceration (ca 4 dage). Spontangæret på skaller og stilke, og ligget 6 mdr på store kastanje fade. Fra Contrada Santo Spirito, Passopisciaro i 780 meters højde.

210,- pr. flaske

Villa Petrosa - Ancestrale, Vino Rosso

Anatema Vino Rosso

IGT, 2015 13.5%

Nerello Mascalese (85), Nerello Cappuccio (15). 40 år gamle buskvinstokke fra Passopisciaro, Contrada Porcaria i 700 meters højde. 5 dages maceration. Spontangæret. Lagret 10 mdr på brugte kastanjefade.

225,- pr. flaske

Anatema, Vino Rosso

Kaos Vino Rosso

IGT, 2015 Nerello Mascalese, Nerello Capuccio 14%

Nerello Mascalese (85), Nerello Cappuccio (15) fra Passopisciaro, Marchesa, 750 m. over havet. Fra 40 år gamle buskvine. Druerne høstes af 3 omgange - 1 tidlig moden, 1 moden og 1 overmoden omgang. Lang macerationstid. Lagret 10 mdr på brugte tonneaux.

250,- pr. flaske

Kaos, Vino Rosso

Balletti Vino Rosso

IGT, 2015 13%

Nerello Mascalese (85), Nerello Cappuccio (15). 50 år gamle buskvine fra Randazzo, Contrada Sciarone i 1000 meters højde. Spontangæret. 30 dages maceration. 10 mdr på brugte tonneaux.

279,- pr. flaske

Balletti, Vino Rosso

Notti Stellate Etna Rosso

DOC, 2015 14%

Nerello Mascalese (90), Nerello Cappuccio (5), andre (5). 70-150 år gamle buskvine fra Linguaglossa, Contrada Galfina i 630-750 meters højde. 12 dages maceration. Og lagret 24 mdr i gamle kastagnefade.

325,- pr. flaske

Notti Stellate, Etna Rosso

Tracotanza Plus (Pre-fillossera) Vino Rosso

IGT, 2015 14%

Lavet på oprindelige europæiske vinstokke, fra før vinlusen (Phylloxera) åd sig igennem Europas og Italiens vinmarker. Fra markerne Crasá og Montedolce (Solicchiata) i 1000 meters højde. Meget lavt udbytte. Lagret på brugte tonneaux.

495,- pr. flaske

Tracotanza Plus (Pre-fillossera), Vino Rosso