Furlani - Trento, Trentino (Natur)

Furlanis vinmarker ligger på bakkerne over Trento i op til 720 m.o.h.
Der går Matteo Furlani og roder i de 5 hektar vinmarker.
Han tilsætter ingenting, for det er det bedste.
Så gærer han druerne, og gærer dem igen på flaske, så der kommer bobler i, for Matteo synes nemlig, at boblevin er det fedeste i hele verden (ligesom yours truly).
Han lader for øvrigt bærmen (gærresterne) blive i flasken, for det giver smag - god smag.
Ekstremt levende og personlige vine med energi.
Skål.

Cantina Furlani (Natur)

Sur lie Alpino Bianco, Frizzante

2017 11.5%

Intet tilsat. Lavet på gamle lokale druesorter som Verderbara, Lagarino bianco og Nosiola.

175,- pr. flaske

Sur lie Alpino, Bianco, Frizzante

Sur lie Alpino Macerato Bianco, Frizzante

2017 11.5%

Macereret hvid - med 2. gæring på flasken. Eneste tilsatte er druerne: Müller Thurgau.

175,- pr. flaske

Sur lie Alpino Macerato, Bianco, Frizzante

Sur lie Macerato Bianco, Frizzante

2017 11.5%

Første gang jeg smagte denne vin, blev jeg blæst totalt bagover, og kæben hang nede ved mine knæ. Fååårk det var en sindsyg oplevelse. Den vildeste farve, en vin kan have. Helt vild energi, og helt speciel mundfølelse. ORK SATME (som man siger i Aalborg, når det er ekstra vildt og godt). ;-) Macereret Pinot Grigio helt uden nogen former for tilsætning. Ekstrem livskraft på flaske. Den SKAL man bare smage - så enkelt er det.

195,- pr. flaske

Sur lie Macerato, Bianco, Frizzante

Sur lie Rosato Rosato, Frizzante

2017 11.5%

100% Pinot Noir. 2. gæring på flaske. Naturligt gær. Ingen svovl. Ufiltreret og uklart. Pisse røv lækker. ;-)

195,- pr. flaske

Sur lie Rosato, Rosato, Frizzante

Metodo interrotto brut

2015 11.5%

80% Chardonnay og 20% Pinot Noir fra +35 årige stokke. Som "champagne" men uden tilsat nogetsomhelst, og uden degorgering (der hvor man fjerner gærresterne/bundslammet), for det gør nemlig godt.

225,- pr. flaske

Metodo interrotto brut