Aquila del Torre - Colli Orientali del Friuli (Biodynamisk)

Familien Ciani ved godt, at sunde druer giver sund vin.
Vinstokkenes imunforsvar svækkes af kemikalier/medicin, ligesom menneskers gør det - siger de. Og går derefter ud i marken og graver et kohorn ned, og sprøjter allerhøjst lidt homøopatisk dråber ud over marken i Rudolf Steiners navn, mens de hyler mod månen (fuldmånen).
Det smages i vinen - og det smager gooodt.

Aquila del Torre (Biodynamisk)

At Friulano Friuli Colli Orientali

DOC, 2016 Friulano 13.5%

Hvidvinen ALLE vil elske! Så stor og fed. Så fin og elegant. Så charmerende og sexet. Så f**king awesome. 100% Friulano (den lokale). Fed tropisk frugt, elegant hvid frugt, stinkende mineralsk, læskende syre. Drik, drik, drik.

169,- pr. flaske

At Friulano, Friuli Colli Orientali

At Sauvignon Blanc Friuli Colli Orientali

DOC, 2016 Sauvignon Blanc 13.5%

Renhed for alle pengene. Fordi vinen er gæret på gæren fra druerne og ikke købegær fra materialisten, stinker den ikke af kattepis (og hvad Sauvignon B ellers måtte lugte af!), men af terroiret den kommer fra. Elegant ren hvid frugt, mineralsk, frisk fin syre. Flot flot vin.

169,- pr. flaske

At Sauvignon Blanc, Friuli Colli Orientali

At Riesling Friuli Colli Orientali

DOC, 2014 Riesling 12.5%

Tør Riesling der lugter af Riesling. Mineralsk, og med en lækker rensende syre. Super fin Riesling fra kølige Friuli.

169,- pr. flaske

At Riesling, Friuli Colli Orientali

At Refosco Friuli Colli Orientali

DOC, 2014 Refosco 13%

Den lokale røde hitdrue hedder Refosco. Når græsset får lov at gro mellem vinstokkene, mariehønsene hjælper med holde utøjet nede og Rudolf Steiners kohorn giver kraft og styrke. Så får man en sådan en overdådig frugtig fætter - med lige dele krydder og fine bløde tanniner.

169,- pr. flaske

At Refosco, Friuli Colli Orientali

At Merlot Friuli Colli Orientali

DOC, 2014 Merlot 13%

No f**king Merlot. Jeg hader også Merlot. Virkelig. Det kan være så evig ligegyldigt - og lidt for meget cigarkasse. Men. Når vi så tager til det friske, kølige Friuli, at vinen er gæret naturligt og kun tilsat en knivspids svovl, så får vi ligepludselig en indbydende, frisk Merlot med god frugtdybde, bløde tanniner, og ikke mindst karakter. Skål.

169,- pr. flaske

At Merlot, Friuli Colli Orientali